Translate

15 ianuarie 2014

PATIBULARUL PATAPIEVICI, ed. Carpathia Press, 2005 / text integral

„Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii“
CONSTITUŢIA ROMÂNIEI
CITITORULE,
Dacă eşti român sau cetăţean român, dacă trăieşti în România sau înafara ei, dacă ai sentimente şi dăruire pentru ţară şi neamul românesc citeşte acest mic text, meditează şi exprimă-ţi ca un om liber opiniile .
Cel care te îndeamnă să faci acest lucru este român, cetăţean român, un medic obişnuit printre milioanele de medici din lume, care a trăit patruzeci de ani în România şi trăieşte de douăzeci şi cinci de ani în Canada.
Trăind în Canada, am avut şi şansa de a mă consulta şi de a sta de vorbă cu oameni din toată lumea, de a vizita şi cunoaşte bine Europa şi Nord-America, dar niciodată nu am auzit sau citit ca, undeva în lume, cineva să-şi defăimeze ţara de origine, ţara al cărei cetăţean este, precum a făcut-o H.- R. Patapievici. Citeşte cele ce urmează şi acuză-mă de rea-cre-dinţă, cu argumente, sau alătură-te indignării şi protestului meu.
Nu intru în amănuntele pentru care a facut-o: se pot face o mulţime de supoziţii, de la cele de ordin educaţional sau psihic la cele de inconştienţă sau impostură. Nu lansez ipoteze, dar îl dispreţuiesc, aşa cum dispreţuieşte el poporul român din care fac parte, şi îl acuz de nerespectarea Constituţiei României.
Este uimitoare impasibilitatea majorităţii intelectualităţii din România, care, fără îndoială, cunoaşte Europa Occidentală şi Nord-America, unde nu sunt admişi sau promovaţi indivizi ce urăsc pînă la blasfemie un popor, indiferent de performanţele sale istorice sau culturale. Ura patapieviciană faţă de români, pe care îi numeşte „23 de milioane de omuleţi patibulari“, nu ne va schimba istoria, nu ne va îmbunătăţi cultura şi nici imaginea în lume. Din contră, ne face un mare rău internaţional. Poate asta urmăreşte, poate asta e pus să facă…
ROMÂNI, CITIŢI ŞI JUDECAŢI LIBER CE SCRIE
H.- R. PATAPIEVICI DESPRE VOI!!
Născut în 1957 la Bucureşti
Absolvent al Facultăţii de Fizică în 1982
Doctorand în filosofie din 1990
Preşedintele „Institutului Cultural Român“ din 2005
Iată opiniile preşedintelui „Institutului Cultural Român“ despre România şi Români, despre Cultura şi Limba Română.


intra aici:http://corneliuflorea.wordpress.com/patibularul-patapievici-edcarpathia-press-2005-text-integral/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu